KEJSERSNIT
Et ar fra kejsersnit bliver ALDRIG for gammelt til at blive behandlet.
Ca. hver 5 kvinde føder ved kejsersnit i Danmark. Et kejsersnit laves med et ca 15 cm lige tværsnit igennem huden, fedt, muskler osv. ned til livmoderen. Når barnet er taget ud af livmoderen skal der efterfølgende syes 6-7 lag sammen igen.
Efter kejsersnittet vil du have ondt i såret, men det er vigtigt at komme i gang med at bevæge dig hurtigt efter indgrebet for at mindske risikoen for blodpropper, fremme sårhealing og få gang i tarmsystemet igen. Du bør ikke løfte andet end dit barn de første uger efter kejsersnittet. Du vil få gode råd og information fra sygehuset.
Såret er ofte helet efter ca. 4 uger og derefter er det vigtigt at du forsigtigt begynder at behandle dit ar ved at massere og berøre det. Dette vil medvirke til et pænere og smidigere ar. Det får du IKKE at vide på sygehuset.
Problemet ved et ubehandlet kejsersnit kan nedsætte mobiliteten i bækkenområdet, som bl.a. kan give smerter, fertilitetsudfordringer, fordøjelseproblemer samt udfordringer med cyklus og blærefunktion. Ydermere oplever flere hovedpine og en negativ påvirkning af hofte, ryg og ben.
Allerede 6 uger efter operationen kan jeg starte behandlingen, som vil være blide manuelle teknikker og mobilisere strukturer, der er påvirket. Du vil få øvelser med til at udføre derhjemme. Derudover vil jeg anbefale dig træningen FysioFlow – læs mere under fanen ”Træning”.